sâmbătă, 25 februarie 2012

Marea hoinareala a unui tanar nelinistit si serios

“Eu sunt tipul care iți va spune întotdeauna că există o soluție. Am 60 și ceva de kile dacă îmi umplu cizmele cu apă. Nu știu să fac conversație fără rost dar nici nu vreau să învăț. De aia mulți spun că sunt inabordabil. Am avut 3 animale dintre care au murit 3. Nu a fost vina mea… ce… eu de unde sa știu că un pește are nevoie de apă?! Lumea zice că sunt Teștept, eu le spun că am avut noroc. Am scheleți în dulap. Câteodată ies și dansează un tango. Nu m-au invitat niciodată până acum la dans. Mi s-a spus că sunt perfecționist dar eu zic că tot ce vreau e ca totul sa nu fie imperfect.”
Caracterizarea aceasta o gasiti pe blogul personal in care este prezenta si aventura asiatica a lui Vasile Gadinceanu (http://vasilegadinceanu.wordpress.com/) care a hoinarit 5 luni prin 8 țări (China, Taiwan, Vietnam, Cambodgia, Laos, Thailanda, Malaysia si Singapore).

Acum ceva timp va aduceam in atentie demersul lui de a porni la un drum prin Taiwan pe o bicicleta veche impletind aventura cu actul de caritate, la sfarsitul caruia dorea sa adune bani si carti pentru infiintarea unei biblioteci in comuna Ghindaresti, judetul Constanta.
Vasile nu a reusit sa-si vanda toti cei 1000 de km parcursi in Taiwan dar a reusit sa emotioneze cu gestul, perseverenta si incapatanarea lui.
Noi, bibliotecarii onesteni, l-am invitat sa ni se alature in proiectul “Alege-ti profesia!” si deja i-am facut o donatie de 300 de carti.
 Acum il asteptam, MIERCURI, 29 februarie 2012 la sediul bibliotecii pentru a intra in contact cu visele, temerile si certitudinile tinerilor liceeni onesteni.
Tentatia subiectelor dezbatute, insotite de imagini si filme, speram sa va atraga si  sa veniti in numar mare :
-       1000 km pe bicicleta in jurul Taiwanului
-       In Romania sau “afara”?
-       “Pile” in strainatate
-       Cum iti poate schimba viata o carte?
-       A fi student in strainatate
-       Alegeri profesionale in viata
-       Implinirea viselor
-       “Cool” vs. “Tocilar”


      La  intalnirile de miercuri, ce vor avea loc la ora 10.00 in Aula bibliotecii si la ora 12.00 in Sala de conferinte a Filialei Cosanzeana, veniti cu intrebarile si framantarile varstei pe care le puteti impartasiti cu prietenul vostru, Vasile Gadinceanu.
      Va asteptam!

Doina Lili Balcanasu - responsabil de proiect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu