vineri, 11 aprilie 2014

Concert de pian la patru mâini - Integrala Maurice Ravel


Pianiştii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu cântă împreună din anul 2005 şi desfăşoară activitate concertistică constantă în ţară şi străinătate. 
Duo-ul pianistic şi-a dobândit recunoaşterea şi în aria competiţională naţională şi internaţională, fiind distins cu următoarele premii:
Trio-ul anului 2009 (alături de soprana Cristina Radu) - Arcuş, 2010;
Premiul II la Festivalul Internaţional al Muzicii Maghiare - Bucureşti, 2008;
Premiul special la Concursul Internaţional "Pietro Argento" - Italia, 2008;
Premiul I la Concursul Internaţional "Pro Piano" - Bucureşti, 2007:
Premiul II la Concursul Internaţional "Lorenzo Perosi" - Italia, 2005
 La biblioteca din Oneşti au venit pentru a treia oară. De această dată au venit cu un concert în premieră în România: integrala lucrărilor de pian la patru mâini de Maurice Ravel.
Au venit încărcaţi de emoţia artistică dată de partitura unui spirit latin tumultos şi elegant, Ravel, ce ne-a fost transmisă prin măiestria degetelor aplecate pe clapele pianului, la care s-a adăugat o emoţie tristă, prin pierderea unui suflet drag lui Eugen, împărtăşită doar prietenilor: publicul oneştean.
Publicul a apreciat sensibilitatea şi dăruirea celor doi protagonişti precum şi expresivitatea interpretării, prin aplauze.
În program au fost incluse: 
Fanfare pour L'Evantail de Jeanne
 Ma mere l'Oye
 Rapsodie Espagnole
 La Valse
Boleroul lui Ravel, muzică a spiritului latin dezlănţuit, a fost ultima partitură din concert ce s-a vrut a fi finalizată în liniştea unui memento. Ascultaţi:



Din motive tehnice înregistrarea interpretării Boleroului de Maurice Ravel o puteţi găsi doar pe pagina de facebook a bibliotecii sau accesând link-ul de mai sus. Vă mulţumim!

Doina Lili BĂLCĂNAŞU - bibliotecar



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu