luni, 19 octombrie 2015

Portretul la tinerete a viitorului mentor

Deschide usa catre viitor este sloganul celei de-a 7-a editii a proiectului “Alege-ti profesia!” unde un grup de tineri, dintre cei care au fost inclusi in proiectul Opening Opportunities (ed. a 2-a), au impartasit colegilor lor din experienta dobandita din colaborarea cu mentorii de la Microsoft Romania.
Aula bibliotecii a fost plina.
 Roberto, Lucian, Bogdan, Cosmin, Andrei, Ionut, Radu si Ioana au vorbit, “pe limba lor”, nu neaparat cea cunoscuta de noi, cativa adulti din sala, dar incitanta pentru tinerii veniti la acest eveniment.
Au captivat atentia, au fost tonici, plini de inspiratie si cu umor, demonstrand ca pasiunea nu lasa loc superficialitatii, deloc, ca deja sunt in priza si nu vor lasa sa pe nimeni sa-i deconecteze pentru ca le place ce au realizat si sunt incitati de ce au aflat ca pot realiza in viata.
Cosmin - bonomul (stare accentuata si de Cluuuj – este student la Cluj)

Ioana – romantica plina de candoare, 

Andrei - timidul vindecat, 

Ionut – increzatorul, 

Lucian – stapan pe situatie, 

Bogdan – informaticianul, 

Radu- nonconformistul si

Roberto – leaderul,

 au fost cei care au inspirat sala si ne-au aratat cum poti da viata ideilor tale, ca intrega lume poate fi la … incheietura ta, cum poti sa-ti conturezi o idee de 1mil $ si cum poti sa te pregatesti de aventura, ei oferind totodata si resursele de invatare, continuand astfel munca mentorilor lor.
Sunt increzatori si indrazneti, sunt o inspiratie pentru colegii lor.
Cum au inspirat pe cei din sala ? Este o poveste care se pare ca va continua deoarece deja s-a constituit un grup de dezbatere in jurul lui Roberto, impreuna convenind asupra unor intalniri periodice la biblioteca.
Eu ma bucur ca „Alege-ti profesia!” le-a venit ca manusa si mai ales ca programul de mentorat inspira.
BRAVO!

Doina Lili Balcanasu – bibliotecar

coordonator proiect 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu